nieuws

27 november 2018VVT Nieuws, Wonen

Zorginstellingen gaan samen zonnepanelen kopen

Een aantal zorgaanbieders, waaronder ActiZ-leden, heeft een overeenkomst afgesloten met zonne-energiespecialist Tenten Solar Zonnepanelen voor de aanleg van panelen op twintig gebouwen.  

CO2-uitstoot

Het is de uitkomst van een gezamenlijke aanbieding via Intrakoop. Samen met enkele leden en energie-expert INNAX heeft Intrakoop een programma van eisen opgesteld voor verduurzaming van zorggebouwen. Inmiddels doen zes zorgorganisaties, waaronder Aafje, Interzorg Noord Nederland en Envida, met in totaal twintig gebouwen mee. Ongeveer zesduizend zonnepanelen gaan jaarlijks rond de 1,7 miljoen kWh opwekken. Dat is een energievoorziening vergelijkbaar met het verbruik van vijfhonderd huishoudens. Bovendien leidt het tot ruim negentig ton minder CO2-uitstoot. De verwachting is dat de komende tijd meer zorgorganisaties mee gaan doen aan deze overeenkomst voor zonne-energie. Door de collectieve inkoop kunnen ook kleinere zorgorganisaties van de afspraak profiteren. 

Prestatiecontract

Intrakoop en haar leden hebben de inkoop op basis van een prestatiecontract aangepakt. Ze hebben de leverancier geselecteerd op basis van de laagst geboden prijs per opgewekte kWh over een looptijd van vijftien jaar. De leverancier mag zelf bepalen hoe hij daaraan voldoet.

Het bedrijf staat de komende vijftien jaar garant voor het onderhoud, de monitoring en schoonmaak van de zonnepanelen.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0066-001

Laatste nieuws