nieuws

22 november 2018Ondernemerschap, VVT Nieuws

E-healthweek 2019: doe mee en open uw deuren

Van 21 t/m 26 januari 2019 wordt weer de nationale e-healthweek georganiseerd. Doel is om het brede publiek en de zorgprofessional te laten zien en ervaren, hoe mensen door de inzet van digitale techniek (e-health) langer gezond (thuis) kunnen leven, met meer eigen regie. En hoe het de zorgprofessional ondersteunt en wat het betekent voor het werken in de zorg. De week heeft in 2019 twee kernthema’s: de digitale vaardigheden die nodig zijn om effectief gebruik te maken van e-health en de manier waarop e-health geïmplementeerd kan worden in preventie, welzijn, ondersteuning en zorg.

Tijdens de e-healthweek openen zorgpartners, onderwijsinstellingen en ontwikkelaars uit heel Nederland weer een week lang hun deuren, zodat iedereen zelf de mogelijkheden van e-health kan ontdekken. Organisaties laten zien wat e-health is en hoe het wordt toegepast en bespreken hoe belemmeringen worden overwonnen. Tevens hoe de zorgorganisatie aan het werk is om met e-health de cliënt en de zorgmedewerker te faciliteren. Een overzicht van de activiteiten van 2019 is te vinden op de website www.ehealthweek.net.

Meld uw activiteit aan!

Net als in eerdere jaren is het succes van de e-healthweek sterk afhankelijk van de activiteiten die in het land worden georganiseerd. Heeft u een project met e-health toepassingen voor onze sector en wilt u dat delen met anderen tijdens de e-healthweek 2019? Op de website www.ehealthweek.net kunt u zich aanmelden en een activiteit plaatsen. Er is ook een handige toolkit beschikbaar.

Infographic e-healthweek 2018

Bekijk het overzicht van de activiteiten van de e-healthweek 2018

De e-healthweek 2019 wordt georganiseerd door ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met een aantal hoofdpartners. Hoofdpartners zijn op dit moment het ministerie van VWS, ZonMw, Zorgverzekeraars Nederland en Health Holland. Er is nog plek voor enkele andere hoofdpartners. 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws