nieuws

01 november 2018Pers, VVT Nieuws, Werkgeverschap

ActiZ trots op alle ambassadeurs in de wervingscampagne Ik Zorg

1 november 2018 was de start van de landelijke wervingscampagne IK ZORG. Het doel van deze campagne is om veel meer mensen te interesseren voor een baan of opleiding in de zorg. Met het oog op de vergrijzing, zijn er de komende jaren veel nieuwe medewerkers nodig. In de campagne staan medewerkers uit zorg en welzijn centraal. ActiZ is er trots op dat veel medewerkers uit onder andere de verpleeghuiszorg, wijkverpleging, thuiszorg en zorg voor jeugd vertellen waarom zij daarvoor gekozen hebben. Met hun persoonlijke verhaal willen ze anderen enthousiasmeren om ook in de zorg te komen werken. Want hun werk is veelzijdig en de mensen die er werken zijn heel divers. De zorg ontdekken kan op het platform ontdekdezorg.nl.

Veel mensen nodig

In 2025 is het aantal 80+ers gestegen van zo’n 780.000 mensen nu naar meer dan 1,2 miljoen. Ook medewerkers worden ouder en gaan met pensioen. Deze twee ontwikkelingen zorgen er voor dat er alleen al in de ouderenzorg de komende jaren meer dan 120.000 mensen via zij-instroom nodig zijn.

Jacqueline Joppe, vice-voorzitter ActiZ en bestuurder Zorggroep Elde “Wij verwachten dat de Ik Zorg campagne ons gaat helpen om een grote groep mensen te bereiken, die nu nog niet denken aan een baan of opleiding in de zorg. Als sector hebben wij daarvoor de Oriëntatiebaan gecreëerd. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons voor maximaal 3 maanden oriënteren en zo ontdekken of een baan in de ouderenzorg iets voor hen is. Voor zij-instromers zijn er ook speciale werk-/leertrajecten. We doen er echt alles aan om zoveel mogelijk mensen te boeien en te binden.”

Samen zorgen

Coloriet is een van de zorgorganisaties die meedoet aan de campagne. “Wij doen actief mee, omdat wij het werken in onder andere de ouderenzorg zo belangrijk en waardevol vinden. Iedereen die geïnteresseerd is willen we graag welkom heten. Dan is het wel belangrijk om regionaal de krachten te bundelen en samen te werken. Alleen zo kunnen we de vijver vergroten en kansen bieden”, geeft Aukje Reinders, bestuurder van Coloriet aan.

Marjolein is trots op haar deelname aan de campagne. “De fotoshoot was heel leuk en ik ben trots op het resultaat. Met mijn verhaal wil ik laten zien dat je ook vanuit een andere opleiding en beroep in de zorg een plek kunt vinden. Als DTP’er miste ik vooral het directe contact met mensen. In mijn huidige functie als verzorgende in de hospicezorg bij Coloriet kom ik helemaal tot bloei.”

Ontdek de zorg

Op ontdekdezorg.nl vinden geïnteresseerden informatie over werken in de zorg, praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Het aanbod is erg breed: van verzorgenden en verpleegkundigen tot activiteitenbegeleiders en ICT’ers.

Voor vragen kunnen mensen contact opnemen via email, chat of telefoon. Ook een persoonlijk gesprek in de eigen regio is mogelijk. 

Meer dan 600 mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen laten zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn, waaronder ActiZ. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
ActiZ Persvoorlichting

Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws