nieuws

29 november 2018VVT Nieuws

ActiZ sluit aan bij BeterOud

Op 28 november in Nieuwegein na afloop congres Nieuwe Generatie Ouderenzorg, heeft ActiZ een handtekening gezet voor aansluiting bij BeterOud. BeterOud ontwikkelt -samen met een aantal belangrijke partners in de ouderensector- een toekomstvisie en veranderagenda voor wonen, welzijn en zorg voor ouderen in een kwetsbare positie. De ambitie van BeterOud is de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren door hen in staat te stellen hun eigen unieke leven voort te zetten ondanks de beperkingen van ouder worden.

Toekomstvisie en veranderagenda BeterOud

De doelstelling van BeterOud is dat 90% van de ouderen in een kwetsbare positie in 2025 de ervaren kwaliteit van leven een ruime voldoende geeft. Belangrijk voorwaarde voor succes is dat ouderen de dingen blijven doen die hun leven de moeite waard maken en dat zij zelf de regie daarover houden. Professionals, beleidsmakers, bestuurders én ouderen staan voor de opgave daar vorm aan te geven en op een andere manier om te gaan met ouder worden in onze maatschappij.

Wie zijn BeterOud?

BeterOud is ontwikkeld door Movisie en Vilans. Het is mogelijk gemaakt door ZonMw en komt voort uit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). In 2018 bestaat het consortium uit de volgende partijen: Habion, Movisie, KBO-PCOB, NVOG/KNVG, ROS-netwerk, Sociaal Werk Nederland, LKCA, KNVG, LAEGO, Pharos, Stichting Educatie Zorg & Welzijn en Vilans. De onlangs geïnstalleerde Ouderenraad wordt ondersteund vanuit BeterOud. BeterOud heeft een vaste coördinator en ook een kwartiermaker voor ondersteuning van de ouderen. 

Download de Toekomstvisie en Veranderagenda

BeterOud

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0306

Laatste nieuws