nieuws

15 november 2018Kwaliteit, VVT Nieuws

123-Tool Basisveiligheid beschikbaar

Vanaf 15 november is de 123-Tool Basisveiligheid beschikbaar, dat als hulpmiddel kan dienen voor het 1) invullen 2) bespreken en 3) aanleveren van de indicatoren basisveiligheid verpleeghuiszorg.

De tool is ontwikkeld door de beroepsgroepen Verenso en V&VN.

De 123-Tool, in de vorm van een Excel-bestand heeft drie werkbladen:

  1. Invulformulier – hierin kunnen de gegevens van een afdeling geregistreerd worden. NB Hier moeten als voorwerk de vragen op cliëntniveau al verzameld zijn, bijvoorbeeld het aantal cliënten op de afdeling met decubitus categorie 2 of hoger.
  2. Afdelingsresultaten - dit kan intern gebruikt worden om op afdelingsniveau een overzichtelijke terugkoppeling te geven van de resultaten op de indicatoren basisveiligheid. Het overzicht kan daarmee als basis dienen voor het leren en verbeteren in teams.  
  3. Overzicht voor portal – dit werkblad kan als hulpmiddel dienen voor het aanleveren van de cijfers bij gegevensmakelaar Desan in april-juni 2019. Het Excel bestand gaat vergezeld van een uitleg hoe men de gegevens uit het tabblad ‘Overzicht voor portal’ kan halen, om deze te verwerken van gegevens op afdelingsniveau tot gegevens op locatieniveau.
     

Lees meer over de uitvraag van de indicatoren Basisveiligheid.

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0911

Gerdienke Ubels

Laatste nieuws