nieuws

04 oktober 2018VVT Nieuws, Wonen

Challenge verpleeghuizen: ambities, inzichten en dilemma’s bij innovaties

Vijf maanden geleden begon de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst (zie hier het bericht) waarin acht verpleeghuizen werken aan de implementatie van een technologische innovatie. Medio september, ruim halverwege het traject, kwamen alle betrokkenen bij elkaar om van elkaar te leren over hoe je nieuwe technologie het beste kunt inzetten. Van een slim horloge tot een video-observatiesysteem; de diversiteit was enorm, maar er waren ook veel overeenkomsten te zien. In dit bericht informatie over de innovaties en filmpjes met ervaringen. 

Verslag

Het ministerie van VWS wil met de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst acht geselecteerde initiatieven (elk bestaande uit een verpleeghuis en een ‘challengepartner’ die al relevante ervaring heeft opgedaan) de ondersteuning bieden om technologie succesvol te implementeren. De verpleeghuizen maken daarbij gebruik van elkaars ervaringen en de capaciteit van vier adviserende organisaties, waaronder Kennisland. Medio september waren alle betrokkenen bijeen om van elkaar te zien wat goed gaat, wat niet en wat we doen om obstakels te overwinnen.

Voor meer informatie over de bijeenkomst zie hier.  

Video’s

Tijdens de middag werden ook filmpjes vertoond. Ze zijn gemaakt om het komend jaar de technologische veranderingen in de verpleeghuizen in de schijnwerpers te zetten. De video’s verschijnen de komende tijd via de website www.zorgvannu.nl.

Winnaar

Op 21 januari 2019 worden de winnaars van de challenge bekend gemaakt tijdens het congres Zorg & E-health in de E-Healthweek 2019. Echte verliezers zul je niet zien: er heerst een overtuigende geest van samenwerken en samen leren en uiteindelijk wordt iedereen er beter van, degenen die zorg ontvangen op de eerste plaats.

Zorg van nu.nl

Meer informatie over technologische innovaties vindt u op zorgvannu.nl.

Hier kan per zorgthema worden bekeken op welke manier zorgoplossingen kunnen bijdragen en wat het beleid van het ministerie van VWS is op dat zorgthema.

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws