nieuws

06 september 2018VVT Nieuws

Uitgebreide publicatie: Zicht op vernieuwing in de beweging | Veel voorbeelden!

Zicht op vernieuwing is een grote overzichtspublicatie over de beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’. Verspreid over bijna honderd pagina’s biedt ‘Zicht op vernieuwing’ een inkijkje in het reilen en zeilen van acht zorgorganisaties die werken aan zorg waarin niet de regels maar de mensen voorop staan.

De publicatie komt met inzichten over de manier waarop zorgorganisaties radicaal kunnen vernieuwen en hun zorg kunnen organiseren rondom de relatie tussen bewoner, naasten en medewerkers. Denk aan inzichten van medewerkers, cliënten, naasten en managers. Naast deze inzichten vindt de lezer in ‘Zicht op vernieuwing’ minstens zoveel concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. ‘Zicht op vernieuwing’ kan daardoor leerzaam en inspirerend zijn en nodigt uit tot verdere discussie over de radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg.

Concreet merkbare vernieuwingen

‘Zicht op vernieuwing’ bevat bijdragen vanuit acht van de circa vijftig zorgorganisaties die nauw betrokken zijn bij de beweging: Archipel, Sensire, Surplus Zorg, Topaz, Viattence, Warm Thuis, Woonlandschap De Leyhoeve en Zonnehuisgroep Amstelland. Ieder op hun eigen manier geven zij invulling aan relatiegerichte zorg. Beeldbepalers van deze organisaties bespreken uitdagingen en dilemma’s, maar gaan ook in op oplossingen en grote en kleine successen. Wat opvalt, is de mate waarin zij bereid zijn kritisch te kijken naar hun eigen handelingen en ook minder geslaagde acties belichten. Interviews met zorgmedewerkers en familieleden geven vooral antwoord op de vraag wat er concreet merkbaar is van alle vernieuwingen. Een kort hoofdstuk zet in de vorm van vijftien overdenkingen de nodige kanttekeningen bij de artikelen.

Zie hier de publicatie 'Zicht op vernieuwing'

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws