nieuws

30 juli 2018VVT Nieuws, Werkgeverschap

Tournee landelijke arbeidsmarktcampagne verlengd

Goed nieuws voor alle organisaties die zich in juni al hebben aangemeld voor de landelijke campagne IK ZORG: de tournee wordt met 8 weken verlengd. Hierdoor is het mogelijk nog meer medewerkers uit zorg en welzijn te bezoeken en een plek te geven in de campagne. Het is helaas niet mogelijk uw organisatie alsnog aan te melden, als u dat nog niet gedaan hebt.

Tournee verlengd

Voor alle organisaties die zich al eerder hadden aangemeld voor de landelijke arbeidsmarktcampagne IK ZORG, maar nog niets hebben gehoord of nog niet zijn benaderd is er goed nieuws: de tournee wordt met 8 weken verlengd. Hierdoor kunnen nog meer medewerkers uit zorg en welzijn een plek krijgen in de campagne. VWS en Publicis (het campagnebureau) maken een extra selectie uit de grote hoeveelheid bestaande aanmeldingen. Dat betekent dat u zich niet alsnog kunt aanmelden. Daarnaast probeert de tourbus aan te sluiten bij 'speciale groepsdagen' (landelijke of regionale bijeenkomsten, congressen etc), zodat ook daar zoveel mogelijke zorgprofessionals gefotografeerd kunnen worden. VWS verwacht uiterlijk 24 augustus 2018 de nieuwe planning van de tourbus rond te hebben. Dan wordt ook bekend welke organisatie helaas niet bezocht kunnen worden. De tourbus heeft inmiddels de volgende provincies bezocht: Noord-Holland, Utrecht, Limburg, Gelderland en Drenthe. Voor de komende weken is de planning in volgorde: Groningen, Overijssel, Zeeland, Flevoland, Brabant, Zuid-Holland, Friesland. 

Beroepen en functies

De meeste zorgprofessionals uit de ouderenzorg (verpleeghuiszorg, thuiszorg, wijkverpleging) die zich aanmelden voor de campagne zijn verzorgenden en verpleegkundigen (alle niveaus). Het zou leuk en interessant zijn als ook andere zorgprofessionals als specialisten ouderengeneeskunde, paramedici (logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten), geestelijk verzorgers, gastheren-/vrouwen, huiskamerbegeleiders enzovoort zich laten fotograferen en de campagne tot een succes maken. Op die manier kunnen we de mogelijkheden en de diversiteit van het werken in de (ouderen-)zorg nog beter zichtbaar maken. 

IK ZORG

De landelijke arbeidsmarktcampagne IK ZORG is een publiekscampagne, waarin mensen die in zorg en welzijn werken centraal staan. Tijdens de bustour door Nederland (alle provincies worden bezocht),  worden foto’s van medewerkers gemaakt en verhalen opgehaald. Medewerkers vertellen wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over het werken in de zorg. Op die manier laten we zien dat werken in de zorg veelzijdig en divers is en hopen we anderen te enthousiasmeren om ook in de zorg te komen werken en/of leren. De campagne is voor een brede doelgroep geschikt: scholieren/studenten, mensen die al in zorg en welzijn werken en mensen uit andere sectoren. IK ZORG wordt in het najaar gelanceerd, waarschijnlijk medio oktober.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws