nieuws

27 juni 2018VVT Nieuws, Wonen

Maatschappelijke opgaven op Wonen, Zorg en Welzijn vragen om nadere samenwerking

7 brancheorganisaties verkennen samenwerking; KCWZ stopt per 1-1-2019

De maatschappelijke opgaven in Nederland worden complexer en vragen samenwerking en kennisuitwisseling die brancheoverstijgend is. Daarom verkennen de brancheorganisaties GGZ Nederland, RIBW Alliantie, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Federatie Opvang en Sociaal Werk Nederland, ActiZ en Aedes op welke manier zij meer resultaat kunnen bereiken. Zij werken in 2018 aan de opzet van een nieuwe programmatische samenwerking. Centraal staan hierbij de opgaven die deze partijen met elkaar delen: ‘extramuralisering/huisvesting’, ‘scheiden van wonen zorg/vastgoedsturing’, ‘kwaliteit van de buurt’ en ‘nieuwe woonconcepten’.

De beoogde samenwerking verbreedt de huidige samenwerking die ActiZ en Aedes momenteel hebben via het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ). De verbreding is gewenst omdat vraagstukken steeds complexer en meer brancheoverstijgend worden. Daarnaast wordt in de samenwerking meer dan voorheen ingezet op het vergroten van de betrokkenheid van leden van de brancheorganisaties. Op deze manier kan lokaal/regionaal impact gemaakt worden.

De afgelopen jaren heeft het KCWZ haar meerwaarde bewezen via inspiratie en kennisuitwisseling. De waardevolle elementen van het KCWZ, dat sinds 2002 bestaat, worden daarom behouden. Deze komen terug in de nieuwe samenwerking of worden op een andere manier geborgd. Dit gaat onder andere om de kennisfunctie en congressen, zoals bijvoorbeeld 'Expeditie Begonia' (de editie van 2018 vindt 10 oktober plaats met o.a. minister Hugo de Jonge). Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in de huidige vorm stopt officieel per 1-1-2019. Uiteraard gaat de dienstverlening van het Kenniscentrum tot die datum gewoon door. 

Wilt u op de hoogte blijven van de samenwerking tussen brancheorganisaties volg dan de website van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws