nieuws

22 juni 2018VVT Nieuws

Bijgestelde Algemene Voorwaarden VVT nu digitaal beschikbaar

De Algemene Voorwaarden VVT zijn bijgesteld en gelden vanaf 25 mei 2018 voor bestaande cliënten en per 1 oktober 2018 voor nieuwe cliënten van zorgaanbieders die lid zijn van ActiZ of BTN. Voor zorgaanbieders en cliënten zijn de Algemene Voorwaarden nu digitaal beschikbaar. Om cliënten te informeren over de Algemene Voorwaarden is er een publieksfolder beschikbaar. 

Bijgestelde Algemene Voorwaarden

De tweezijdige Algemene Voorwaarden zijn, naar aanleiding van de vervroegde evaluatie die in 2017 onder de leden heeft plaatsgevonden, bijgesteld in overleg met ActiZ en BTN enerzijds en de Consumentenbond, LOC Zeggenschap in zorg en Patiëntenfederatie Nederland anderzijds, in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. 

Lidmaatschapsverplichting vanaf 1 oktober 2018

De tweezijdige Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomsten met cliënten die na 1 oktober 2018 gesloten worden. De tweezijdige Algemene Voorwaarden zijn bijgesteld aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 van toepassing is. De tweezijdige Algemene Voorwaarden zijn vanaf die datum (met terugwerkende kracht) van toepassing op de overeenkomsten met bestaande cliënten. U dient de tweezijdige Algemene Voorwaarden dus ook aan bestaande cliënten te verstrekken. Hoe u dat kunt doen leest u hier.

U kunt de publieksfolder gebruiken om cliënten te informeren over de tweezijdige Algemene Voorwaarden. In de publieksversie is er ruimte om de gegevens van uw organisatie te plaatsen. 

Digitale beschikbaarheid

De Algemene Voorwaarden zijn alleen digitaal beschikbaar. Voor het downloaden van het pdf-document is het belangrijk om de nieuwste versie van Acrobat Reader DC te gebruiken. Gratis te downloaden. In het pdf-document vindt u de mogelijkheid om deze als word-bestand te downloaden. Op verzoek van haar leden onderzoekt ActiZ de mogelijkheid om de Algemene module en de bijzondere module Zorg met verblijf te laten drukken zodat deze besteld kunnen worden. Wij informeren u daar binnenkort over.

Model Zorgverleningsovereenkomst

De Algemene ledenvergadering heeft in december 2017 ingestemd om het gebruik van de zorg- en dienstverleningsovereenkomst te schrappen als lidmaatschapsverplichting. Als handreiking is er een model zorgverleningsovereenkomst beschikbaar, die u geheel naar eigen inzicht kunt aanpassen. 

Bijlagen:

Algemene Voorwaarden:

 

Publieksfolder Algemene Voorwaarden VVT

Model Zorgverleningsovereenkomst

Viviana_K

Laatste nieuws