nieuws

11 april 2018VVT Nieuws

Leernetwerken tussen onderwijs en teams wijkverpleging

Verschillende hogescholen, ROC’s en zorginstellingen zijn een samenwerking gestart om de huidige teams wijkverpleging en toekomstige zorgprofessionals goed voor te bereiden op de huidige en toekomstige veranderingen. En om het onderwijs beter aan te laten sluiten bij de praktijk. Dit gebeurt in de vorm van leernetwerken. De kennis, ervaringen en tips uit deze leernetwerken zijn gebundeld in een werkplaats op het Zorg voor Beter kennisplein

Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat de leernetwerken bijdragen aan het verbeteren van de competenties van docenten en zorgprofessionals. Daarnaast dragen de leernetwerken bij aan het vernieuwen van het onderwijs, zoals het ontwikkelen van minors en keuzedelen, en wordt nieuwe kennis in de praktijk gebracht.

De leernetwerken versterken de samenwerking tussen onderwijs en praktijk. Je leert ván en mét elkaar. De Zorg voor Beter-werkplaats 'Leernetwerken wijkverpleging' biedt tips en concrete voorbeelden voor opleidingen en praktijkorganisaties om samen een leernetwerk op te zetten.

Bekijk hier alle informatie over de leernetwerken

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0963

Margriet Snellen

Laatste nieuws