nieuws

13 december 2017Kwaliteit, VVT Nieuws

Oproep deelname project ANBO: Van Huis Naar Thuis

Geïnspireerd door het format van het televisieprogramma ‘Bed & Breakfast’ is ANBO van start gegaan met dit project. Het project heet nu “Van Huis Naar Thuis”. Bestuurders worden uitgenodigd om samen met een verpleegkundige of verzorgende uit de eigen organisatie een dag informeel op bezoek te gaan bij een locatie van een collega-bestuurder. De bezoeken worden gefilmd en begeleid. De wederzijdse bezoeken zijn bedoeld als een reis waarin collega's ideeën opdoen, geïnspireerd raken en met een andere blik kijken naar gemaakte keuzes en onderliggende dilemma’s. Centraal staat de vraag: hoe maken we van een huis een thuis? 

Om u nu een idee te geven, is er een kort promotiefilmpje gemaakt van twee bezoeken. Petra van Dam van AMSTA bezocht Gijsbert van Herk van Humanitas en vice versa, en in beide gevallen namen zij een collega mee.  

Doe mee met de clipjes

ANBO maakt in totaal 10 langere filmclipjes. Wilt u uw visie met uw collega’s delen, meldt u dan aan via thuis@anbo.nl. ANBO neemt dan contact met u op over het vervolg.

Symposium Van Huis Naar Thuis

ANBO heeft, naast de promofilm met Petra van Dam en Gijsbert van Herk, al heel wat filmmateriaal. Daarvan maakt ANBO een langere film die in juni op een drietal symposia zal worden vertoond. ANBO stelt zich voor dat de deelnemers van de symposia dieper op de thema’s ingaan die tijdens het filmen van de bezoeken zijn aangedragen. Over de symposia wordt u later geïnformeerd.

Vloggers gezocht

Kunt u niet meedoen aan de bezoeken dan kunt u als bestuurder met andere bestuurders en zorgmedewerkers in gesprek gaan via de besloten Facebook-groep. ANBO zoekt in de voorbereiding hiervan vloggers en bloggers met leuke voorbeelden, ideeën, mooie quotes, ervaringen en alle andere beelden die u met collega’s wilt delen. Aanmelden kan via thuis@anbo.nl

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0227

Laatste nieuws