nieuws

13 december 2017VVT Nieuws

Care&Culture Koor: Muzikale Ontmoetingen

Zorg voor kwetsbare ouderen, voor je eigen opa, oma of ouders, is actualiteit van de dag. Het creëren van werkelijk contact, ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden blijken steeds belangrijker te zijn: het kan eenzaamheid doorbreken. Samen iets moois beleven kan welzijn en geluksgevoel voor een ieder vergroten. 

Het Care&Culture Koor wordt gevormd door kinderen van de basisschool, verpleeghuisbewoners, thuiswonende (jonge- en oudere ) mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers, vrijwilligers en de hele gemeenschap die verder mee wil doen.

Tot nu toe zijn er al een aantal C&C koren met succes vormgegeven. Vanaf januari 2018 starten we een muzikale beweging door het land heen met tal van koren op meer dan 14 landelijk gespreide locaties. Met samenwerkende organisaties als Beweging 3.0, Amsta, Thebe, Opella en de Paletgroep. Het geheim? Een goede begeleiding vanuit de (kunstvak)professionals en een enorm enthousiasme van alle betrokkenen. Met al die koren werken we toe naar meerdere grootse presentatie momenten op 21 september:,WereldAlzheimerDag 2018. Alzheimer NL heeft het thema van WereldAlzheimerDag 2018 bepaald: ‘Muzikale Ontmoetingen’. Mooier kunnen we het ons niet wensen!

Een filmische impressie van het koor ziet u hier

Een korte minidocumentaire vindt u hier

Ook geïnteresseerd in deelname aan deze indrukwekkende muzikale beweging? We zijn altijd op zoek naar nog meer deelnemende organisaties om impact te kunnen maken en de kracht van kwetsbare mensen, al dan niet met dementie, te tonen!

Stuur gerust een email naar info@careculture.nl voor meer informatie.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
pascale 2017

Pascale van den Hoven

Laatste nieuws