nieuws

12 oktober 2017Ondernemerschap, VVT Nieuws
delen

Samenwerking ActiZ en Sociale Kaart Nederland

Vanaf januari 2018 is het voor burgers mogelijk om in de eigen gemeente dé zorgorganisatie te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoefte. ActiZ vindt het belangrijk dat leden zich kunnen presenteren en profileren zodat cliënten een keuze kunnen maken voor een zorgorganisatie die bij hun wensen en mogelijkheden past. Daarmee krijgen cliënten een completer overzicht van het zorg-en dienstenaanbod in hun directe omgeving. Vanuit deze gedachte is ActiZ de samenwerking aangegaan met Sociale Kaart Nederland. Sociale Kaart Nederland faciliteert gemeenten om burgers en professionals de weg te laten vinden binnen de eigen gemeente, binnen het ‘sociaal domein’. 

Zorg en diensten in het Sociaal domein

Sociale Kaart Nederland maakt het mogelijk dat zorgorganisaties te vinden zijn via de gemeentelijke website met bijvoorbeeld een burgerportal waarin ‘zorg en ondersteuning’ of ‘gezondheid’ een onderdeel is. Vaak is het mogelijk om op een doelgroep of op leeftijd te selecteren waardoor het zoekresultaat laat zien wat de burger wil weten over het zorgaanbod in de eigen gemeente. Naast de naam van de zorglocatie, bereikbaarheidsinformatie en welke zorg kan worden geboden voor welke doelgroep, kunnen zorgorganisaties ook specifieke diensten toevoegen zoals maaltijdservice en aanwezigheid restaurant. 

ActiZ VVT-database

ActiZ-leden krijgen korting op de reguliere abonnementsprijzen van Sociale Kaart Nederland. Na akkoord geven leden ActiZ toestemming voor het doorleveren van informatie uit de ActiZ VVT-database naar Sociale Kaart Nederland. Zorgorganisaties kunnen zich op deze wijze presenteren aan potentiele cliënten zonder extra administratieve last, omdat hun gegevens al opgenomen zijn in de VVT-database. Leden kunnen zich aanmelden voor deelname aan Sociale Kaart Nederland door een email te sturen aan vvtdatabase@actiz.nl. 

Naast Sociale Kaart Nederland heeft ActiZ samenwerkingsovereenkomsten voor leden met drie keuzeplatforms, namelijk ZorgKaartNederland.nl, KiesvoorjeZorg.nl en Woonz.nl. ZorgKaartNederland.nl en Kiesvoorjezorg.nl richten zich met name op Wlz- en Zvw-aanbod. Woonz.nl richt zich op het presenteren van woonaanbod. In combinatie met Sociale Kaart Nederland biedt het ActiZ-leden podia voor hun complete dienstverlening.

collage SKN

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0227

Laatste nieuws