nieuws

02 oktober 2017Ondernemerschap, VVT Nieuws

Alternatief voor ActiZ-leden door vervallen Microsoft kortingsregeling; aanbod in-en verkoop gebruikte licenties

Sinds 2006 kende ActiZ een kortingsregeling voor Microsoft licenties voor haar leden. Een zeer groot deel van de sector heeft gebruik gemaakt van deze regeling in de vorm van een SelectPlus-overeenkomst. Deze specifieke regeling van Microsoft is echter per 29 april jl. wereldwijd beëindigd. Reeds afgesloten contracten bij leden van ActiZ lopen wel door.

 

Consequenties voor ActiZ-leden

Leden van ActiZ kunnen niet meer profiteren van ActiZ/Microsoft kortingsregeling voor nieuwe licenties. Gevolg hiervan is dat de leden van ActiZ meer gaan betalen voor dezelfde licenties. Een ander probleem is dat Microsoft uitsluitend de nieuwste productversies verkoopt, terwijl er nog veel zorgorganisaties zijn die eerdere versies gebruiken en dus gedwongen worden om dure nieuwe licenties aan te schaffen. Ook zien we zorgorganisaties overstappen op Cloud licenties en afbetaalde kooplicenties nutteloos op de plank komen te liggen.

 

Alternatief

Het wegvallen van de ActiZ/Microsoft kortingsregeling heeft dus financiële gevolgen voor de leden van ActiZ. Zij kunnen niet meer profiteren van gunstige voorwaarden die waren gebaseerd op het gecombineerde inkoopvolume van de leden. De afgelopen maanden hebben ActiZ en “Licenties voor de Zorg” gesprekken met elkaar gevoerd over de mogelijkheden van in- en verkoop van tweedehands-licenties. De markt voor gebruikte licenties is een opkomende nichemarkt in Nederland. In Duitsland en Engeland is dit al jaren het alternatief voor nieuwe licenties. Leden van ActiZ tonen regelmatig hun belangstelling hiervoor.

Licenties voor de Zorg heeft een exclusieve afspraak gemaakt met ReLicense AG en is daarmee een van de weinige Nederlandse aanbieders van tweedehands-licenties.

Voor zorgorganisaties is het dus mogelijk om (tweedehands) Microsoft licenties te kopen (of te verkopen) tegen gunstige voorwaarden. Daarnaast hebben zij een zorgcollectief gesloten met Go2the.Cloud voor het aanschaffen maandelijks op te zeggen Cloud licenties.


Contact

Licenties voor de Zorg zal een vaste contactpersoon aanstellen voor vragen over deze speciale kortingsregelingen, die tijdens kantooruren zal fungeren als helpdesk voor de leden van ActiZ. Deze contactpersoon zal op de eerste plaats per e-mail beschikbaar zijn. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich aanmelden via www.licentiesvoordezorg.nl of via info@licentiesvoordezorg.nl.    

 

Disclaimer

Bovenstaand voorstel/afspraak is geen mantelovereenkomst noch een verbintenis met een partij met uitsluiting van andere aanbieders. Organisaties die gebruik maken van de diensten van Licenties voor de Zorg doen dit voor eigen rekening en verantwoording. Zie ook: https://www.actiz.nl/disclaimer Licenties voor de Zorg is een handelsnaam van De Licentie Specialist B.V. Experts in softwarelicenties.

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws