nieuws

15 juni 2017VVT Nieuws, Wonen
delen

Afsluitende bijeenkomst Beeldcommunicatie in de GGZ

Uitnodiging 29 juni 2017

Afsluitende bijeenkomst Beeldcommunicatie in de GGZ
Waarom vinden veel zorgverleners in de GGZ het toepassen van beeldcommunicatie voor hun patiënten zo lastig? Wat gebeurt er eigenlijk als zorgverleners gaan beeldbellen met hun patiënten? Gesprekken zijn op de een of andere manier ‘anders’ en wat betekent dit voor de zorg? Hoe kunnen onervaren én ervaren zorgverleners beter worden toegerust om hiermee om te gaan?

Rond deze en andere vragen is in 2015 het SIA-RAAK Publiekproject Beeldcommunicatie in de GGZ van start gegaan. GGZ-instellingen Accare, Dimence Groep, GGZ Drenthe, GGZ Friesland, GGZ Noord-Holland-Noord, Lentis en Verslavingszorg Noord Nederland hebben in dit project samengewerkt met hogeschool Windesheim, Hanzehogeschool, Rob Giel Onderzoekscentrum, Universiteit van Amsterdam en Zorg Innovatie Forum.

Het project heeft een rijk en gedetailleerd beeld opgeleverd van de dagelijkse praktijk van beeldcommunicatie door zorgverleners in FACT-teams, inclusief vragen en dilemma’s die het gebruik van beeldcommunicatie bij zorgverleners oproept. Op basis van de verkregen inzichten is samen met zorgverleners een reeks hulpmiddelen ontwikkeld die zorgverleners handreikingen en stof tot nadenken bieden voor het toepassen van beeldcommunicatie in de zorg.
Kijk voor meer informatie op het weblog van het project
 
Op donderdag 29 juni sluit het project af. Zorgverleners in de GGZ en beleidsmedewerkers, projectleiders, onderzoekers en andere geïnteresseerden in de toepassing van beeldcommunicatie zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Deelname is gratis. U kunt zich onderaan deze mail aanmelden.

Praktische informatie

Datum: donderdag 29 juni
Tijd: 11.00 - 14.00 uur
Locatie: Lentis, voormalig terrein Dennenoord, 9471 KE in Zuidlaren. De bijeenkomst vindt plaats in de Speelmanzaal in de Kimme, gebouw E70 (aangegeven via bordjes op het terrein).

Programma

11.00 - 11.15 uur Inloop en koffie
11.15 - 11.30 uur Welkomstwoord
11.30 - 12.00 uur Presentatie: vragen en dilemma’s rond de inzet van
beeldcommunicatie in de GGZ
12.00 - 12.30 uur Lunch
12.30 - 13.15 uur Workshop: handreikingen en stof tot nadenken rond het inzetten van beeldcommunicatie
13.15 - 13.30 uur Onthulling website
13.30 - 14.00 uur Afsluiting en borrel
 
Meld u aan
 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Annemiek Mulder

Annemiek Mulder

Laatste nieuws