nieuws

Krant
25 april 2017VVT Nieuws

Gezocht: deelnemers voor klankbordgroep iWmo en iJW

Wilt u meedenken over het verbeteren van het berichtenverkeer via de iWmo en iJW-standaarden? Meld u dan aan voor de klankbordgroep die Zorginstituut Nederland hiervoor instelt.

 

Zorginstituut Nederland is in opdracht van het ministerie van VWS beheerder van standaarden voor iWmo en iJw. De inhoud van standaarden wordt ontwikkeld in overleg met de ketenpartners. Om het berichtenverkeer blijvend te laten aansluiten op de operationele processen, wordt een klankbordgroep ingesteld met inhoudsdeskundigen van gemeenten en zorgorganisaties.

 

Adviserende rol

De klankbordgroep heeft een adviserende rol en zal zich onder meer bezig houden met de volgende onderwerpen:

  • Procesafspraken maken rondom knelpunten berichtenverkeer huidige release
  • Het doen van een voorstel voor de samenstelling van de jaarlijkse iWmo-release en iJw-release
  • Adviseren van Zorginstituut Nederland en de Stuurgroep i-Sociaal Domein over oplossingsrichtingen voor wijzigingsverzoeken, problemen in het berichtenverkeer en beleidswijzigingen (m.b.t. het berichtenverkeer)
  • Adviseren van Zorginstituut Nederland en Stuurgroep i-Sociaal Domein over inhoud nieuwe release

 

Deelnemers

Het Zorginstituut is op zoek naar deelnemers die betrokken zijn bij het berichtenverkeer en die vanuit hun organisatie mandaat hebben om daarover te adviseren. Van de deelnemers wordt gevraagd dat zij hun eigen organisatie en uitvoering goed kennen en bij voorkeur ook breder kunnen kijken naar de keten als geheel.

De klankbordgroep zal voorlopig circa eens in de twee maanden vergaderen bij het Zorginstituut in Diemen.

 

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Corine Bos van Zorginstituut Nederland, cbos@zinl.nl of via 06-27909228

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0862

Laatste nieuws