nieuws

18 april 2017Pers, VVT Nieuws
delen

ActiZ is verheugd over extra impuls verpleeghuizen

ActiZ is verheugd dat het demissionaire kabinet overeenstemming heeft bereikt over extra geld voor verpleeghuizen, bovenop de eerder toegezegde 100 miljoen. ActiZ hoopt dat de ouderenzorg hiermee een duw in de goede richting krijgt om te kunnen voldoen aan het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg vier ogen en vier handen op een groep van acht bewoners.

Op 6 april riep ActiZ de politiek op om dit jaar nog te investeren in ouderenzorg, zodat 2017 geen verloren jaar zou worden. Door deze financiële toezegging hebben huidige verpleegzorgbewoners ook nog profijt van de extra impuls in de ouderenzorg.

Jacqueline Joppe, vice-voorzitter van ActiZ: "We zijn verheugd dat het demissionaire kabinet gehoor geeft aan onze oproep om wel direct te investeren. Zodat ook de huidige bewoners in 2017 nog de extra aandacht en liefdevolle zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. We zien deze toezegging van € 200 miljoen euro als een overbrugging naar een meer structurele inzet van middelen en we gaan er vanuit dat dit geld snel, simpel en voor iedere organisatie beschikbaar komt."

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
evedientukkers_pers2
Persvoorlichter

Evedien Tukkers

Laatste nieuws