nieuws

administratie en formulieren actiz
06 januari 2016Financiering, VVT Nieuws

Vertraging budgetafspraken Wlz 2016

De NZa heeft laten weten dat de beschikkingen met de budgetafspraken Wlz 2016 pas medio februari gepubliceerd worden. Dit levert knelpunten op met de declaraties over de eerste maanden van 2016. ActiZ heeft de NZa verzocht hierop regie te pakken en in overleg met zorgaanbieders en zorgkantoren praktische werkafspraken te maken.

 

Budgetafspraken en declaraties
Eind december heeft de NZa zorgaanbieders geïnformeerd dat de beoordeling van de budgetverzoeken 2016 meer tijd vraagt dan gebruikelijk. De budgetafspraken 2016 worden naar verwachting medio februari gepubliceerd. Hierdoor kunnen zorgaanbieders in januari en februari geleverde zorg niet declareren op basis van het tarief 2016, aangezien dit tarief nog niet bekend is. De NZa adviseert zorgaanbieders te declareren op basis van de meest recente tariefbeschikking 2015. Nieuwe zorgaanbieders die nog geen budgetbeschikking 2015 hebben, zullen zelfs in het geheel nog niet kunnen declareren en zijn aangewezen op bevoorschotting door het zorgkantoor.

 

Administratieve lasten
De vertraging bij de vaststelling van budgetafspraken leidt tot administratieve lasten bij zorgaanbieders: extra handelingen, overleg met het zorgkantoor, etc. ActiZ heeft de NZa verzocht het initiatief te nemen om in overleg met (vertegenwoordigers van) zorgaanbieders en zorgkantoren tot praktische werkafspraken te komen, om deze administratieve lasten zoveel mogelijk te beperken. Wij zullen u zo spoedig mogelijk nader informeren over de uitkomsten van het overleg.

 

 

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws

1-DSC_0862