14 februari 2020VVT Nieuws

Inspiratiesessie sociaal domein

ActiZ organiseert op vrijdag 6 maart in Utrecht een bijeenkomst over innovaties en ontwikkelingen in het sociaal domein.

Voor programma, locatie en aanmelden klik hier.

Aan de hand van de voorbeelden uit Oss (wijk Ruwaard), Heerlen (Standby) en de pilot domeinoverstijgend werken in Dongen willen we met elkaar spreken over de toekomst van het sociaal domein, de randvoorwaarden die nodig zijn om de gewenste vernieuwingen vorm te geven en de rol die ook ActiZ hierbij verder kan spelen.

Gelet op de toenemende en veranderende zorgvraag is het nodig om een ander ondersteuningsaanbod te ontwikkelen, aansluitend bij datgene wat voor de cliënt belangrijk is in zijn of haar leven en in aansluiting op de rollen van mantelzorg en vrijwilligers.

Landelijk wordt er daarom met belangstelling gekeken naar deze voorbeelden en ontwikkelingen bij gemeenten die samen met (zorg)aanbieders kiezen voor een totaal andere inhoudelijke aanpak, waarbij er ruimte ontstaat om alternatieve oplossingen te kiezen zonder vooraf bedachte producten en definities. Vaak gaat dit gepaard met andere vormen van bekostiging, bijvoorbeeld populatiebekostiging of output bekostiging, die soms ook domeinoverstijgende elementen kent. Tegelijk vraagt dit wel een nieuwe gezamenlijke aanpak en een proces van opbouw van vertrouwen over en weer tussen (zorg)organisaties en gemeenten.

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0066-001

Laatste nieuws