nieuws

Jeugd beeldmerk
19 januari 2018Jeugd Nieuws, Kwaliteit en opleiding

Kwaliteitsstandaard Verpleegkundige zorg aan het zieke kind

De kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving’ is klaar om in de praktijk te worden getoetst. De kwaliteitsstandaard beschrijft wat goede kinderverpleegkundige zorg is in (de overgang naar) de eigen omgeving voor kinderen tot 18 jaar met een lichamelijke aandoening. Reageren kan tot 31 januari 2018. 

Basis

De kwaliteitsstandaard richt zich primair op kinderverpleegkundigen. Een tweede groep waarop de standaard zich richt zijn de andere betrokkenen bij de zorg voor het zieke kind in de eigen omgeving zoals bijvoorbeeld de kinderarts, de transferverpleegkundige in het ziekenhuis, de huisarts, de fysiotherapeut, de psycholoog, de jeugdverpleegkundige, jeugdarts, de begeleider in het onderwijs. Deze kwaliteitsstandaard vormt de basis voor het MKS, het Medisch Kindzorgsysteem. 

Feedback

Bij de ontwikkeling is intensief samengewerkt met kinderverpleegkundigen vanuit verschillende werkvelden, kinderartsen, ouders en jongeren. Nu de conceptvorm van de kwaliteitsstandaard gereed is, kan het werkveld feedback geven op de kwaliteitsstandaard. Dit kan tot 31 januari 2018. 

Meer weten

Vilans en het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid (NCJ) hebben de kwaliteitsstandaard ontwikkeld. Opdrachtgever is de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Meer weten? Neem contact op met Vilans, Rianne van Gijzen, r.gijzen@vilans.nl.  

Bron: MKS

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws