nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
20 december 2017Jeugd Nieuws

't Kinderspreekuur - Hot topics in de jeugdgezondheidszorg

Een tiental interactieve nascholingsbijeenkomsten met de thema’s: eet maar raak, in gesprek met de kinderchirurg en coördinatie-ontwikkelingsstoornis. Elk onderwerp wordt belicht door een expert aan de hand van casuïstiek. U gaat naar huis met praktische handvatten. 

Thema’s

  • Eet maar raak, anders ben je de sjaak!
    Vroege introductie van hoog-allergene bijvoeding voorkomt voedselallergie.
  • In gesprek met de kinderchirurg
    Over bijvoorbeeld liesbreuk, navelbreuk, halscystes, pectus excavatum, brandwonden en fracturen, wel of geen spoed, wel of niet opereren, mogelijke psychische gevolgen.
  • Coördinatie-ontwikkelingsstoornis ofwel Developmental Coordination Disorder (DCD)
    Is het onhandigheid? Is het alleen onhandigheid? Of een trage motoriek? Is het pluis/niet pluis? Moet je verwijzen? Wat is de pathfysiologie? En wat zijn mogelijke consequenties (somatisch, psychosociaal en op niveau van participatie) in de loop van de tijd? .DCD is een teamsport en wat is jouw rol hierbij? Door middel van video’s en wetenschappelijke referenties zullen de nieuwe inzichten over DCD aan de orde komen consequenties. 

Doelgroep

De nascholingsbijeenkomsten zijn onder andere interessant voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en (school)maatschappelijk werkers. 

Accreditatie

Er is accreditatie aangevraagd voor verschillende beroepsgroepen. 

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de datums en inhoud van de bijeenkomsten kunt u hier vinden.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0836

Laatste nieuws