nieuws

griep
09 oktober 2019VVT Nieuws

#voorkomgriep ook in de ouderenzorg

Volgende week start een campagne om griepvaccinatie bij zorgmedewerkers te stimuleren. Met de campagne #voorkomgriep proberen we op een positieve manier een appel te doen op ieders verantwoordelijkheid richting kwetsbare cliënten en collega’s.

Want elke winter houdt de griep Nederland in zijn greep, met alle gevolgen van dien: risicovolle situaties met spoedopnames van cliënten tot gevolg, langdurige ziekmeldingen door personeel met als gevolg een extra hoge werkdruk voor de collega’s. Een #prikkie haal je dus niet alleen voor jezelf.

In 2018 heeft de campagne bij de ziekenhuizen geleid tot een verdubbeling van het aantal vaccinaties. Minister Bruno Bruins van het ministerie van VWS kreeg gisteren al, als eerste, de verbeterde griepprik. En doet via een videoboodschap een appel op alle medewerkers in de zorg om griep te voorkomen. 

Campagnetoolkit

Op voorkomgriep.nl kunnen zorgorganisaties een campagnetoolkit downloaden om naar eigen inzicht in te zetten. Op de website is een algemene handleiding beschikbaar, net als een campagneplan, infographic en een prikkalender. Posters, banners en flyers kunnen worden voorzien van het logo van de eigen organisatie en de locatie waar de griepvaccinatie gehaald kan worden.

Download

Feiten en fabels over de griep

Voor leden

Meer informatie over de griepvaccinatiecampagne en de toolkit 

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws