18 juni 2020Kwaliteit, VVT Nieuws

Vilans lanceert CoronaWegwijzer voor verpleeghuizen

De strijd tegen het coronavirus heeft grote invloed op het leven en werken in het verpleeghuis. Welke maatregelen zijn van toepassing op de verpleeghuiszorg? En hoe ga je hier het beste mee om? Wat te doen in het geval van een besmetting? Hoe geef je de bezoekregeling en dagbesteding vorm? Vilans ontwikkelde hiervoor de CoronaWegwijzer voor verpleeghuizen en biedt ondersteuning op locatie.

CoronaWegwijzer

De CoronaWegwijzer is een handreiking waarmee een verpleeghuis kan nagaan of de organisatie ingericht is volgens de coronarichtlijnen en -kennis. Met de wegwijzer krijgt een organisatie bijvoorbeeld in beeld of het voldoende is voorbereid op het afschaffen van de bezoekregeling en op een eventuele uitbraak van een tweede golf. ActiZ heeft meegedacht bij de ontwikkeling van de handreiking. Lees meer over de wegwijzer: www.waardigheidentrots.nl/corona

Ondersteuning

Verpleeghuizen kunnen vanuit het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots op locatie ondersteuning ontvangen bij urgente coronagerelateerde vraagstukken. De ondersteuning is gericht op vraagstukken die gaan over het voorkómen van coronabesmettingen, het inspelen op een mogelijke tweede golf of op vraagstukken als gevolg van de coronapandemie. Deskundige coaches staan klaar om te helpen. Heb je een coronagerelateerd vraagstuk?  Lees meer over corona-ondersteuning en meld je direct aan.

ActiZ logo RGB

Corona Infolijn

Werkdagen 09.00-17.00 uur

Laatste nieuws