01 mei 2020VVT Nieuws

Verpleeghuizen krijgen speciale cd Metropole Orkest

Het Metropole Orkest bestaat dit jaar 75 jaar. Het orkest werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht om ‘hoop en vertier’ te bieden in zware tijden. Om dit jubileum te vieren, stelt het Metropole Orkest een cd samen met de favoriete muziek van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden. ActiZ ondersteunt dit initiatief en helpt het Metropole Orkest zodat de cd’s terecht komen op alle verpleeghuislocaties in Nederland.

Metropole Orkest Carré 2019 - Reinout Bos.jpgFoto door Reinout Bos

De meeste bewoners in verpleeghuizen hebben de oorlogsjaren en de periode hierna bewust meegemaakt. Op de cd ‘Dolf’s Choice’ staan composities uit de oprichtingstijd van het orkest. Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: ‘We hopen dat we met onze muziek de bewoners in verpleeghuizen troost kunnen bieden in deze zware tijden. Ik heb vaak meegemaakt dat de muziek van Dolf van der Linden bij veel ouderen ontroerende herinneringen oproept en ben er trots op dat we juist nu we 75 jaar bestaan uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte.’

4 en 5 mei

De Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei zijn voor veel ouderen ingrijpende en emotionele dagen. De coronacrisis is van grote invloed op deze dagen dit jaar, het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid herdenkt en viert. De vorm wijzigt, omdat we niet fysiek bijeen kunnen komen of monumenten of graven kunnen bezoeken. Het is belangrijk in gesprek met ouderen te gaan over wat zij ervaren in de periode van de herdenking. Verpleeghuizen zullen daarom op alternatieve manier, met bewoners, stilstaan bij deze dagen. Zie voor meer informatie de folder Ouder worden met de oorlog: adviezen in coronatijd.

ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws