09 juni 2020Informatisering, VVT Nieuws

Verlenging subsidietermijn implementatie- en opschalingscoaching

ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor coaching van zorginnovatoren die hun innovatie willen implementeren en opschalen. In verband met de covid-crisis is de aanvraagtermijn van de subsidieregeling verlengd tot 30 juni 2020, 14.00 uur.

Zorginnovaties breed implementeren

Het doel van deze subsidieregeling is om een bijdrage te leveren aan het beter en sneller implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Hoewel (e-health) innovaties vaak veelbelovend zijn, lijkt opschaling van deze innovaties langzaam (of zelfs niet) plaats te vinden. VWS wil dat met deze ZonMw-subsidieregeling de beste zorginnovaties breed en snel binnen de Nederlandse zorg geïmplementeerd kunnen worden. Zo kan de meerwaarde voor potentiële gebruikers zoveel mogelijk in de praktijk gerealiseerd worden.

Coach inhuren

Met deze subsidie kunt u per aanvraag tot een maximum van € 5.000 een externe implementatie- en opschalingscoach naar eigen keuze inhuren. Alle informatie, voorwaarden en regeling van de aanvraag vind u in deze aangepaste versie van de subsidieoproep.

Meerdere rondes

Deze subsidieoproep betreft de eerste ronde van de subsidieregeling. In 2020 en 2021 wordt de ronde in totaal nog vier keer herhaald tot een maximaal totaalbudget van €1.000.000.

Zie ook ons eerder bericht van 10 maart hierover, waarbij toen nog van een kortere aanvraagtermijn sprake was.

1-DSC_0407-001

Laatste nieuws