12 oktober 2020Ondernemerschap, VVT Nieuws, Zorg

Update FAQ bij invoeren zorgplan=realisatie

Het invoeren van ‘zorgplan=planning=realisatie, tenzij’ vraagt in de praktijk een lange adem. Dit komt ook omdat het samenhangt en doorwerkt in heel veel processen. Landelijk is op de website van ‘Ontregel de zorg’ het nodige aan ondersteuningsmateriaal aangereikt, waarin de FAQ recent is geactualiseerd. 

Mocht u zelf vragen hebben over de invoering van planning=realisatie dan kunt u deze stellen aan Lenard Markus, l.markus@actiz.nl.

Op de website van ordz.nl staan – naast een geactualiseerde FAQ – ook enkele voorbeelden uit het veld. ActiZ constateert op grond van vragen ook dat er veel behoefte is aan voorbeelden die laten zien wat het in de praktijk betekent en hoe dit goed kan werken, zodat regeldruk ook echt afneemt. In dit verband is er het voornemen om hier aan de hand van een voorbeeld opnieuw aandacht aan te geven, gericht op de samenhang met het zorgplan en een goede planningssystematiek. Het materiaal van eerdere bijeenkomsten is onder andere te vinden in het digitale ActiZ netwerk administratieve lasten wijkverpleging.

1-DSC_0066-001

Laatste nieuws