nieuws

16 oktober 2019VVT Nieuws, Werkgeverschap

Uitkomst congres Anders Opleiden: maatwerk opleiden voor volwassenen is een must

Maatwerk opleiden voor volwassenen is een must. Dat is de eensgezinde mening van de bijna 100 HR- en opleidingsadviseurs aan het ActiZ congres Anders Opleiden dat op 4 oktober plaatsvond. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de VGN, het ministerie van OCW, de MBO-Raad en RegioPlus verkenden we wat er al mogelijk is op het gebied van onderwijs op maat, welke best practices er al zijn en wat er nog moet gebeuren. Vijf leereenheden zijn inmiddels landelijk erkend en certificering volgt. Conclusie van de dag: we zijn goed bezig en met nog een beetje meer lef komen we samen snel verder. 

Onderwijs op Maat

Het congres Anders Opleiden is de derde in de reeks die ActiZ organiseert. Als we kijken naar de arbeidsmarkt in de VVT zien we nog steeds een tekort aan medewerkers, maar we zien ook veel meer instroom, met name van volwassenen. Het huidige onderwijs is nu nog erg gericht op jongeren en sluit minder aan op de behoeften en ervaringen van zij-instromers. Daarom heeft ActiZ in samenwerking met VGN, MBO Raad, NRTO en de ministeries van OCW en VWS ingezet op Onderwijs op Maat via leereenheden.

Persona's bieden inzicht

Tijdens het congres presenteert ActiZ 4 persona’s, die samen met VGN zijn ontwikkeld, waardoor zorgorganisaties meer inzicht krijgen welke afwegingen er spelen bij het kiezen van een werk-/leertraject voor een individuele medewerker en welke mogelijkheden er dan zijn.

Best practices

In drie korte pitches geven Activite, Lyvore en Sante Partners een divers beeld van de ontwikkelingen in onderwijs en zorg. De projectleider en twee medewerkers van Activite vertellen enthousiast over hun ervaringen met waarde-vol onderwijs. Lyvore creëerde op basis van Onderwijs op maat via leereenheden een instapcursus speciaal voor zij-instromers. Ook voor zittende medewerkers is er veel opleidingsaanbod omdat Lyvore gelooft in een leven lang leren. Sante Partners toont lef met een opleidingstaject voor zij-instromers via de derde leerweg. De voordelen zijn evident: opleiden op maat (eigen tempo, eigen instroommoment), met intensieve begeleiding en snelle inzetbaarheid.

Cees de Wildt, namens ActiZ, en Pleunie Blaauw, namens de MBO-Raad zijn blij met al deze initiatieven die aantonen dat er veel mogelijk is als je maar met elkaar in gesprek gaat. Leren kan op veel manieren: in de praktijk, op school en digitaal. Pleunie Blaauw roept zowel onderwijs als zorg op: toon lef! En ze raadt zorgorganisaties aan te starten met een visie op opleidingen, leereenheden ook te benutten voor het boeien en het binden van het huidige personeel en na te denken over het functiehuis. “Hokjesdenken zit zowel het onderwijs als de zorg in de weg. Dit moeten we doorbreken door ons meer te richten op wat in de praktijk nodig is en minder op het systeem.  Daarbij gaat zorgvuldigheid wel boven snelheid”, aldus Pleunie Blaauw.

Oproep: deel je plan en schuif aan bij het diner-pensant

We besluiten het congres met twee oproepen:

  1. Stuur uiterlijk 1 november jouw plan in (A4-tje, PowerPoint of video) hoe je Anders Opleiden wilt aanpakken (of hoe je hiermee al bezig bent) in jouw organisatie, dan nodigen wij je uit voor een diner-pensant om ervaringen uit te wisselen en in gesprek te gaan met de systeempartijen die hierin een belangrijke rol vervullen. Stuur je inzending naar Julia Scheld j.scheld@actiz.nl 
  1. ActiZ zoekt herintreders of zij-instromers die willen vertellen over hun ervaringen om (weer) in de zorg te gaan werken. Deze ervaringen geven ons inzicht en inspiratie, die we delen met alle leden van ActiZ. Heb je hiervoor nog een kandidaat? Mail dan aan Johanneke van Woerden j.van.woerden@actiz.nl

    Meer informatie over de medewerkersreis

Meer weten over Onderwijs op Maat en de leereenheden?

Opleiden op maat

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0963

Margriet Snellen

Devie Rusch

Laatste nieuws