27 januari 2020VVT Nieuws, Werkgeverschap

Trotse ambassadeurs inspireren zij-instromers en herintreders tijdens de Ontdekdezorgweek van 16-21 maart

Van 16 t/m 21 maart vindt de Ontdekdezorgweek plaats. Voorheen heette dit de Week van Zorg en Welzijn. In heel veel regio’s zijn er activiteiten gericht op herintreders en zijinstromers en zorgorganisaties zetten hierbij zorg- en welzijnsprofessionals in als trotse ambassadeurs. Met ruim 1,2 miljoen medewerkers kent bijna iedereen wel iemand in zijn of haar omgeving die in onze sector werkt: dit is een enorm netwerk van potentiële ambassadeurs, die zij-instromers en herintreders kunnen inspireren en interesseren voor een baan in de zorg.

Campagne Ik Zorg. en Ontdekdezorgweek

De Ontdekdezorgweek sluit aan op de campagne Ik Zorg. Ontdekdezorg was al de naam van de website van de campagne Ik Zorg. Deze naam en de look and feel zijn nu doorgetrokken naar de activiteiten in de regio. Zo wordt herkenbaarheid gecreëerd en worden de diverse activiteiten veel beter met elkaar verbonden. Dit alles natuurlijk met een gemeenschappelijk doel: mensen vinden, boeien en binden voor een baan in zorg en welzijn.

Via de landelijke podia van Ik Zorg. worden mensen opgeroepen om de regionale activiteiten te bezoeken. Middelen en media-inkoop worden zoveel mogelijk afgestemd op de activiteiten in en door de regio’s.

Update website ontdekdezorg.nl en Ik Zorg Facebookpagina

De website www.ontdekdezorg.nl heeft een update gehad. Alle beschikbare video’s uit de laatste campagne waarin zorgprofessionals met een cliënt of collega te zien zijn, zijn er nu terug te vinden. Deze video’s zijn in verkorte versie als commercial te zien geweest in december. Campagnematerialen, dus ook deze video’s, zijn hier te bekijken en te downloaden.

Een mooie aanvulling op de website zijn de korte interviews met de verschillende zorgprofessionals, zoals Kaat, zij-instromer. Zij is 53 jaar en volgt de opleiding voor Verpleegkundige mbo-4. Via tekst en video vertelt zij waarom zij voor een baan en opleiding in de zorg gekozen heeft en zie je haar in actie met een van haar cliënten.

De nieuwe Ik Zorg Facebookpagina begint steeds meer zichtbaarheid te krijgen, maar dit kan nog veel beter. Deel daarom zelf een bijzonder moment of leuke activiteit. Tag je post met @ikzorg.campagne op Facebook en gebruik hashtag #ikzorg.

Downloads

Campagnematerialen Ik Zorg

Overzicht regionale activiteiten Ontdekdezorgweek

Ontdekdezorgweek

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws