03 juni 2020Kwaliteit, VVT Nieuws

Being Me: toolkit voor inclusieve zorg voor LHBTI-ouderen

Voor het Erasmus+ project BEING ME heeft het Ouderenfonds, in samenwerking met Europese partners, een toolkit ontwikkeld over inclusieve zorg voor LHBT-ouderen. De toolkit is hier gratis te downloaden en is beschikbaar in het Nederlands, Sloveens en Engels. Het bevat literatuur, activiteiten en tips & tricks over de thema’s LHBT, ouderen en zorg. Met dit materiaal kunnen MBO docenten, maar ook andere onderwijzers, trainers of personeel in welzijn en zorg, deze thema’s op een laagdrempelige manier verwerken in hun lessen, training of werk. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website van het project: https://beingme.eu/.

Being Me bevat veel korte oefeningen (in onder andere ganzenbordstijl) die kennis-en praktijkvoorbeelden bevatten en interessante weetjes die voor professionals direct toepasbaar zijn in team of werk.  

Onzichtbare Ouderen

Daarnaast heeft het Ouderenfonds van 2016 tot en met 2019 een uitgebreid educatieproject rond goede zorg voor LHTBI-ouderen opgezet en uitgevoerd, met steun van Het Blauwe Fonds. Uit gesprekken die gevoerd werden met woon-zorginstellingen en ouderen blijkt dat er op het onderwerp LHBTI (en seksualiteit in het algemeen) nog steeds een taboe rust. Gedurende vier jaar zijn er aan docenten en studenten MBO Zorg en Welzijn uit het hele land  trainingen gegeven waarin seksuele diversiteit en inclusieve zorg werd besproken. 

Hier vindt u het persbericht met meer informatie

Klik hier voor meer informatie over wat het Ouderenfonds precies doet in de categorie LHBTI 

1-DSC_0443-001

Laatste nieuws