nieuws

05 augustus 2019Wet en regelgeving, Ondernemerschap, VVT Nieuws

Toolkit Brexit: ook als zorgorganisatie goed voorbereid

De onduidelijkheid over het Britse vertrek uit de Europese Unie is nog onveranderd. Wel lijkt de kans op een no-deal Brexit groot. Het ministerie van VWS is een campagne gestart over de mogelijke gevolgen van een no-deal Brexit, specifiek gericht op instellingen en bedrijven in de zorgsector.   

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kan verstrekkende gevolgen hebben voor bedrijven en instellingen in de zorgsector. ActiZ berichtte hier eerder over. Met de campagne roept het ministerie via advertenties, banners, een testimonial en een filmpje in de zorgmedia, instellingen en bedrijven in onze sector op zich voor te bereiden op de mogelijke gevolgen van een no deal scenario.

Wat kunnen zorgorganisaties doen?

Om te beginnen kunnen zorgorganisaties de Brexit Impact Scan invullen. Daarnaast kunnen organisaties www.brexitloket.nl/zorg raadplegen. Hierop staat informatie over onder meer gevolgen van de Brexit voor:

  • geneesmiddelen,
  • medische hulpmiddelen,
  • lichaamsmateriaal,
  • onverzekerden,
  • AVG/privacy,
  • BIG-registratie. 

De toolkit van het ministerie, met campagnemateriaal, vind je hier.  

Het materiaal kan gebruikt worden voor de website, nieuwsbrief of social media kanalen, gericht op uw achterban. De te downloaden digitale banners bestaan uit een reeks afbeeldingen die gezamenlijk de oproep bevat: ‘Zorg dat Brexit uw instelling of bedrijf niet in de weg zit. Doe hier de Brexit Impact Scan’. Graag bij gebruik van de banner (dus alle afbeeldingen) graag verwijzen naar de link www.brexitloket.nl/zorg 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0056-001

Michiel Kooijman

Laatste nieuws