10 september 2020Informatisering, VVT Nieuws

Terugblik webinar ‘Talent van medewerkers inzetten voor digitalisering’

Op 3 september  vond het webinar ‘Talent van medewerkers inzetten voor digitalisering’ plaats onder veel belangstelling, verzorgd door Suzanne Verheijden namens de coalitie Digivaardig in de zorg (ECP | Platform voor de InformatieSamenleving) en ActiZ. Zorgmedewerkers leren het meeste van elkaar, van mensen die hun wereld begrijpen en die makkelijk te benaderen zijn. De inzet van peer-to-peer leren is een heel effectieve manier om in een zorgorganisatie digitale innovatie te versnellen en te vergemakkelijken.

Als  zorgorganisatie kun je medewerkers verschillende rollen geven bij het ondersteunen van collega’s bij digitalisering en innovatie. Voorbeelden van rollen zijn: digicoach, I-nurse, Innovatie-ambassadeur, ECD-trainer.

Antwoord op vragen

Welke rollen zijn er precies en waarin verschillen ze van elkaar? Hoe organiseer je als zorgorganisatie peer-to-peer leren op het gebied van innovatie en digitalisering? Wat is daarvoor nodig?

Webinar terugkijken

Bekijk hier de opname van het webinar (duur: 1 uur) 

Presentatie bij webinar

Klik hier voor de powerpointpresentatie van het webinar.

In de presentatie vind je een aantal links naar handige materialen op de websites www.digivaardigindezorg.nl (zelftesten, leermiddelen en info voor digicoaches) en www.coalitiedigivaardigindezorg.nl (tools, tips, video en info voor iedereen die zich bezighoudt met de digivaardigheid van medewerkers). 

Joost

Laatste nieuws