17 april 2020VVT Nieuws, Werkgeverschap

Telefonische Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde

Voor en door specialisten ouderengeneeskunde

Om (vakgroepen van) specialisten ouderengeneeskunde te ondersteunen die door COVID-19 overbelast (dreigen te) raken, hebben ActiZ, Verenso en ANW Nederland het initiatief genomen om een Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde (SHD) op te richten. De Supporthelpdesk Ouderengeneeskunde is, na een succesvolle pilotfase in een deel van Brabant, nu beschikbaar voor de regio’s Brabant, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle. Zorgorganisaties in deze regio’s ontvangen hierover een bericht van ActiZ met meer informatie waaronder het specifieke telefoonnummer.

Deze Supporthelpdesk, die wordt gefinancierd door VWS, biedt 24/7 telefonische ondersteuning door het bieden van tijdelijke overname van supervisie en mentale support aan de voorwacht die wordt uitgevoerd door de eigen zorgorganisaties. De telefonische helpdesk wordt bemand door allround specialisten ouderengeneeskunde met ervaring in het geven van supervisie, palliatieve zorg en die kennis hebben van vraagstukken rond COVID-19.

Als een situatie van overbelasting door COVID-19 dreigt, maar uw zorgorganisatie niet valt onder de regio’s Brabant, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle (in dat geval heeft uw zorginstelling geen brief ontvangen), dan kunt u zich wel melden bij Cees de Wildt c.de.wildt@actiz.nl .

Klik hier voor meer informatie

 

 

Cees_de_Wildt_K
Karin de Poorter

Laatste nieuws