08 mei 2020Informatisering, Kwaliteit, VVT Nieuws, Zorg

Subsidieoproep ‘Wetenschap voor de Praktijk’ binnen COVID-19 programma

ZonMw stelt subsidie beschikbaar om een praktisch, aan de coronacrisis gerelateerd probleem of kennisvraag snel aan te pakken. De deadline voor het indienen van aanvragen is 25 mei 2020, 12.00 uur. Zie hier de subsidie-oproep.

Praktijkgerichte problemen

Organisaties zoals zorgorganisaties, bedrijven, scholen, lokale overheden, openbaar vervoer worden voor praktische vragen en problemen gesteld als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen daartegen. Door wetenschappelijke én praktijkkennis te combineren, kunnen oplossingen aangedragen worden die binnen korte tijd praktische vragen helpen beantwoorden en problemen kunnen verlichten.

Kortlopend onderzoek

Deze subsidie-oproep van het COVID-19 Programma is bestemd voor kortlopend (actie)-onderzoek uitgevoerd door samenwerkingsverbanden tussen wetenschappelijke organisaties (onderzoekers) en ondernemingen, maatschappelijke organisaties, bestuursorganen, belangenorganisaties of (lokale) overheden. De wetenschappelijke organisatie dient de aanvraag namens het samenwerkingsverband in.

Onderzoeksvragen die aansluiten op een of meerdere van de drie aandachtsgebieden van het COVID-19 Programma zijn mogelijk, zie ook ons eerdere bericht over het onderzoeksprogramma. Het onderzoek dient gericht te zijn op het genereren van een duidelijke en direct in de praktijk toe te passen oplossing voor corona-gerelateerde uitdagingen. Per aanvraag is maximaal € 25.000,- beschikbaar met een looptijd van maximaal 6 maanden.

Let op, aanvraag is in samenwerking en kent erg korte deadlines!

1-DSC_0407-001

Laatste nieuws