29 januari 2020VVT Nieuws, Wonen

Samen Oud: 10 inspirerende woonzorgvoorbeelden

De vraag naar alternatieve woonvormen groeit. Woonvormen tussen thuis en verpleeghuis waar mensen prettig kunnen wonen, ook als ze zorg en ondersteuning nodig hebben. Aedes toont in een nieuwe publicatie een greep uit de vele nieuwe en al langer bestaande woonzorginitiatieven. Met verhalen van ActiZ-leden Vilente, Archipel, ZZG Zorggroep, ZGAO en ZorgSpectrum.

cover-samen-oud.jpgSommige projecten in de publicatie Samen Oud zijn al gerealiseerd, anderen bevinden zich nog in een beginstadium. In de publicatie staan vooral woonvormen voor mensen met dementie, maar er zijn ook enkele voorbeelden opgenomen van woonprojecten voor mensen die nog geen zorg nodig hebben.

De meeste woonvormen in de publicatie zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen corporaties en zorgorganisaties, maar ook met gemeenten. Soms hebben burgers zelf het initiatief genomen.

Thuis in de Wijk

Tijdens het congres Thuis in de Wijk van de ministeries van VWS en BZK, VNG, Aedes en ActiZ op woensdag 29 januari 2020 waren verschillende initiatiefnemers van deze woonvormen aanwezig.

Lees meer op de website van Aedes

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0306

Laatste nieuws