nieuws

23 april 2019VVT Nieuws

Reactie ActiZ op berichtgeving RTL Nieuws over kosten rond opbaren in verpleeghuizen

RTL Nieuws publiceerde 22 april een bericht waarin de suggestie wordt gewekt dat verpleeghuizen regelmatig onterecht kosten doorberekenen aan nabestaanden rond het opbaren van overledenen in de eigen kamer. De onderbouwing in hoeverre dit daadwerkelijk onterecht is en hoe vaak regelmatig is, ontbreekt helaas in het bericht.

Ook lijkt het alsof ActiZ reageert op de voorbeelden die in het artikel genoemd worden. Dit is niet het geval. ActiZ heeft in een onderzoekende fase RTL Nieuws voorzien van informatie over regelgeving rond vergoeding vanuit de Wet langdurige zorg voor een leegstaande kamer. Een klein deel van deze informatie wordt in het bericht van RTL Nieuws onjuist gepresenteerd als inhoudelijke en bevestigende reactie van ActiZ op het nieuws.

ActiZ betreurt het dat het bericht van RTL Nieuws tot vragen en onduidelijkheid heeft geleid bij zorgaanbieders en naasten. Juist in een fase waarin mensen afscheid willen nemen, is het belangrijk dat ook over de praktische en financiële kant helderheid is. Samen met de landelijke vertegenwoordiger van cliënten en cliëntenraden, LOC, heeft ActiZ daarom een bericht geplaatst waarin wordt aangegeven wie voor welke kosten verantwoordelijk is.  

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0862
Olfert Koning - vierkant200

Laatste nieuws