25 maart 2020VVT Nieuws, Werkgeverschap

Q&A werkgevers voor ‘Extra handen voor de zorg’

Het nieuwe platform www.extrahandenvoordezorg.nl brengt vraag naar en aanbod van extra personeel voor de zorg (regionaal) samen. In een aantal vragen en antwoorden zet ActiZ op een rij met welke voorwaarden werkgevers rekening kunnen houden (alleen voor ActiZ-leden). 

Over het platform Extra handen voor de zorg

De verschillende initiatieven die de afgelopen dagen zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te werven, bundelen hun krachten en worden via een gezamenlijke database gekoppeld aan de vraag van zorgorganisaties. Het platform www.extrahandenvoordezorg.nl is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, waaronder ActiZ, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen zich aanmelden, alsmede organisaties die tijdelijk een overschat aan medewerkers hebben, omdat bepaalde activiteiten niet meer plaats vinden. Gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken kunnen via dit platform laten weten dat zij beschikbaar zijn.

Meer informatie over het platform in nieuwsbericht 'Vraag en aanbod extra zorgpersoneel bij elkaar gebracht'

 

caoinfolijnV_M_4

Cao info voor leden
Snel antwoord op uw cao vraag? Kijk op www.caoinfo.nl en vind uw antwoord in de toelichting bij het cao artikel.
Cao info adviseurs: mr. Viviana Contreras Salazar en mr. Marina de Voogdt

Laatste nieuws