Podcast-3-uitgelicht
13 november 2020VVT Nieuws

Podcast: Zestigers over de zorg van morgen

Het aantal ouderen neemt toe, maar het aantal medewerkers dat in de zorg werkt niet. Dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg voor ouderen organiseren en wat we voor elkaar doen. Met Praat vandaag over morgen wil ActiZ het gesprek hierover aanjagen. Op 30 oktober lanceerde ActiZ in samenwerking met Fundis de podcast Over Morgen. Aflevering 3 van deze podcast is nu te beluisteren.

In de podcast Over Morgen praat Jeroen Westermann met innovatiespecialisten, millennials, babyboomers en (zorg)bestuurders over ouder worden. Hoe willen zij zelf ouder worden? Wat kunnen zij doen of wat doen ze al voor ouderen in hun omgeving? En wat is daar volgens hen voor nodig? Met de podcast willen we praten over ouder worden makkelijker maken, inzichten bieden en oplossingen schetsen voor de toekomst van de zorg voor ouderen.

Aflevering 3: Babyboomers

In aflevering 3 gaat Jeroen in gesprek met Ingrid Hansen en Cees de Reus. Hoe kijken babyboomers naar de zorg van morgen? Zowel Ingrid als Cees dragen op geheel eigen wijze iets bij in de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Maar zelf ouder worden? Daar denken ze nog lang niet over na als vitale zestigers. Dus praten met hun kinderen daarover gebeurt ook nog niet. Maar wat als ze niet meer zelfstandig kunnen wonen of chronisch ziek worden? Dit en meer hoort u in aflevering 3.

Vooruitblik

Volgende week volgt de vierde en (voorlopig) laatste aflevering van de podcast Over Morgen. Daarin gaat Jeroen Westermann in gesprek met Jeroen van den Oever, bestuurder van zorgorganisatie Fundis, en Marien de Langen, bestuurder van woningcorporatie Stadgenoot. Aan de hand van de inzichten die hij in zijn gesprekken heeft opgedaan verkent hij met zijn gasten de kansen en oplossingen voor de toekomst van het ouder worden en de zorg voor ouderen.

Op praatvandaagovermorgen.nl staat een overzicht van alle afleveringen van de podcastreeks. Daar kunnen ook de gesprekskaarten gedownload worden, die helpen het gesprek over morgen te voeren.

 

Sane Boon-4k

Laatste nieuws