Socials-podcast-2-uitgelicht
06 november 2020VVT Nieuws Socials-podcast-2-uitgelicht

Podcast: Millennials over de zorg van morgen

Het aantal ouderen neemt toe, maar het aantal medewerkers dat in de zorg werkt niet. Dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg voor ouderen organiseren en wat we voor elkaar doen. Met Praat vandaag over morgen wil ActiZ het gesprek hierover aanjagen. Op 30 oktober lanceerde ActiZ in samenwerking met Fundis de podcast Over Morgen. Aflevering 2 van deze podcast is nu te beluisteren.

In de podcast Over Morgen praat Jeroen Westermann met innovatiespecialisten, millennials, babyboomers en (zorg)bestuurders over ouder worden. Hoe willen zij zelf ouder worden? Wat kunnen zij doen of wat doen ze al voor ouderen in hun omgeving? En wat is daar volgens hen voor nodig? Met de podcast willen we praten over ouder worden makkelijker maken, inzichten bieden en oplossingen schetsen voor de toekomst van de zorg voor ouderen.

Aflevering 2  Millennials

In aflevering 2 gaat Jeroen in gesprek met Tom van Eijk van Stichting JOW! en Marieke Jacobs van Palet Welzijn. Beiden zijn op geheel eigen wijze bezig met de zorg van morgen. Toen Tom's opa ouder werd zochten ze voor hem een maatje om activiteiten mee te ondernemen. Dat inspireerde hem tot het oprichten van Stichting JOW!, waarmee hij ouderen aan jongeren koppelt, thuis of in het verpleeghuis. Maar ook Marieke, die meewerkt aan het project Bakkie op de Bakfiets, ziet veel in het zoeken van de verbinding met én tussen ouderen. Dit en meer hoort u in aflevering 2.

Op praatvandaagovermorgen.nl staat een overzicht van alle afleveringen van de podcastreeks. Daar kunnen ook de gesprekskaarten gedownload worden, die helpen het gesprek over morgen te voeren.

 

Sane Boon-4k

Laatste nieuws