nieuws

03 juli 2019Zorg

Inventarisatie initiatieven voor ‘tijdelijk (ongepland) verblijf voor kwetsbare ouderen via één ingang’

Onderzoeksbureau Significant inventariseert in opdracht van het ministerie van VWS welke initiatieven er zijn waarbinnen gewerkt wordt aan een “welkome voorkant”. Waar kwetsbare ouderen direct opgevangen en geholpen worden, ondanks dat op dat moment nog niet duidelijk is welke zorgvorm nodig is (vallend onder ELV, Wlz of Wmo?). Inmiddels hebben de onderzoekers zo’n 25 initiatieven in beeld. Kent u ook dergelijke initiatieven of wilt u ermee aan de slag? Laat het weten!

Goede voorbeelden

Doel van de inventarisatie is om in te kaart brengen welke initiatieven er zijn, wat we van dergelijke initiatieven kunnen leren en kijken hoe goede voorbeelden breder verspreid kunnen worden. Zodat kwetsbare ouderen op steeds meer plekken direct geholpen kunnen als dit acuut nodig blijkt te zijn.

Let op: Ook aanbieders die de ambitie hebben om met dit initiatief aan de slag te gaan, maar waar dit op moment nog niet goed van de grond komt, vragen wij om te reageren. Op deze manier krijgen we naast de reeds lopende initiatieven ook zicht op de behoefte in regio’s en uitdagingen om hiermee aan de slag te gaan.

Enquête 

Kent u dergelijke initiatieven? Laat het weten via: ilse.kalisvaart@significant.nl
Bent u zelf betrokken bij een dergelijk initiatief? Dan nodigen we u uit om deze korte enquête in te vullen. Dit kan nog tot en met 5 juli!

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Kelly Schroeder

Laatste nieuws