nieuws

06 september 2017VVT Nieuws, Zorg

Geriatrische revalidatie: meer mensen gaan sneller terug naar huis

Regelmatig krijgen we vragen over feiten en cijfers binnen de geriatrische revalidatie. Reden om daar dieper in te duiken en er actiever over te communiceren. Sinds de overheveling van financiën naar de Zorgverzekeringswet in 2013, zien we dat de geriatrische revalidatiezorg een belangrijke professionaliseringsslag heeft doorgemaakt. De samenwerking in de keten is sterk verbeterd en gericht op het doel dat iemand weer (redelijk) zelfstandig thuis kan functioneren. Er wordt samen met de cliënt en zijn mantelzorger of omgeving gekeken naar wat daarvoor nodig is. De behandeling wordt hierop ingezet met als uitgangspunt: alles is revalidatie. Het denken en handelen van professionals is daarop gericht. Denk daarbij aan zelf douchen, kopje koffie inschenken, traplopen enzovoort. Door deze bewustere aanpak zijn bijna twee keer zoveel mensen geholpen en is de ligduur afgenomen.

Bekijk alle ontwikkelingen in één oogopslag in onze Infographic Geriatrische Revalidatiezorg.

Best bewaarde geheim

De geriatrische revalidatie is het best bewaarde geheim van de ouderenzorg. Dit najaar besteden we vanuit ActiZ specifiek aandacht aan deze mooie dynamische tak van de zorg.

Meer weten over de ontwikkelingen in de GRZ? Lees dan het artikel 'Benut de winst van de Geriatrische Revalidatie door snelle en zorgvuldige doorontwikkeling'.

anne lee edens

Laatste nieuws