nieuws

18 maart 2019VVT Nieuws, Wonen

Succesvolle Zorg & ICT-beurs

Van 12 tot en met 14 maart was het weer Zorg & ICT-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs worden ieder jaar veel nuttige verbindingen tussen zorg en ICT gelegd. Ook dit jaar had ActiZ een eigen theater 'ActiZ Tech Lab' op de beurs, waar elke dag vijf presentaties plaatsvonden. ActiZ vindt het belangrijk om haar leden een podium te geven en hun ervaringen met informatisering en innovatie te delen.

Ervaringen uit de praktijk

Belangrijke informatiserings- en technologiethema’s waar leden aan werken hadden een plek in het programma, en daarbij werden ook steeds de ervaringen uit de praktijk van de zorg belicht. Het ActiZ Tech Lab en de nieuwe ActiZ Stand werden goed bezocht. Het was leuk om te merken dat er belangstelling was van allerlei doelgroepen bijvoorbeeld leveranciers, ICT-managers, adviseurs en ook veel mensen uit de zorg.

Een greep uit de onderwerpen: iNurse, PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving), informatieveiligheid, eHealth, eOverdracht en werken aan geluk door app’s en games. Een aantal “Challengers” Verpleeghuizen van de Toekomst presenteerden hun innovaties, zoals slimme incontinentiematerialen en het gebruik van horloges met plaatsbepaling. 

Presentaties ActiZ Tech Lab

Wilt u ook weten wat er in het ActiZ Tech Lab is besproken? Download de presentaties op de programmapagina

collage zorg en ict beurs
1-DSC_0229-001

Laatste nieuws