nieuws

26 maart 2019VVT Nieuws

Nederlandse ouderenzorg voorbeeld voor Verenigde Staten

De Amerikaanse ouderenbond AARP stelt in een themanummer van haar ledenmagazine dat de Nederlandse ouderenzorg een voorbeeld is voor de Verenigde Staten. De AARP telt ruim 38 miljoen leden. Een delegatie van de vereniging bezocht recent Nederland om te leren van Nederlandse initiatieven in verpleeghuiszorg en wijkverpleging. ActiZ-leden hebben meegewerkt aan dit werkbezoek.

De Amerikanen zijn onder de indruk van de manier waarop Nederlandse zorgorganisaties inspelen op de ontwikkeling dat er meer ouderen en chronisch zieken komen, terwijl er er straks minder mensen zijn die zorg kunnen verlenen. De AARP roemt Nederlandse innovaties, die in haar ogen gekenmerkt worden door ‘niet opdringerig, niet eng en gebruiksvriendelijk’. De delegatie bezocht naast de iZi-ervaar woning in Den Haag onder meer locaties van ActiZ-leden Humanitas in Deventer en Cordaan in Amsterdam.

De positieve ervaringen van de AARP laten zien dat zorgorganisaties in Nederland goed werk verzetten, hoge kwaliteit van zorg bieden en inspelen op de toekomst. ActiZ ondersteunt hen hierbij, de vereniging is een platform waar zorgorganisaties van elkaar kunnen leren, elkaar inspireren en goede voorbeelden uitwisselen.

Download het AARP magazine met special over Nederland (pdf, 31 MB - special vanaf blz. 66)

 

aarp-special.JPG

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws