nieuws

18 maart 2019Ondernemerschap

Manifest 'Samen vooruit' ondertekend

Het manifest 'Samen vooruit' gaat over een gezamenlijke ambitie voor gegevensuitwisseling in de Nederlandse gezondheidszorg. Privaat aanbod voor een publiek-private samenwerking, met name gericht op open standaarden. Het manifest Samen vooruit is ook door ActiZ onderschreven en op 7 maart aangeboden aan minister Bruins.

Open standaarden

Het manifest (pdf) is ondertekend door een groot aantal partijen, waarmee een aantal principes zijn afgesproken:

  • Open standaarden binnen een open systeem zijn de norm voor de infrastructuren in de zorg. Wij committeren ons aan die standaarden en vragen de overheid een gelijk speelveld te scheppen.
  • Patiënten hebben zeggenschap over hun eigen gegevens binnen open infrastructuren waar wordt geconcurreerd op toepassingen en/of diensten op basis van data, niet op de toegankelijkheid van die data of de data zelf.
  • Bij veilige identificatie moeten eenvoud van toegang, gebruikersvriendelijkheid, hoge beveiliging en aansluiten bij best practices voorop staan.

Reactie ActiZ

ActiZ onderschrijft open standaarden en vindt dat leveranciers moeten concurreren op functionaliteit en niet op data of data uitwisseling. Zie ook artikel in Skipr 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0927-001

Laatste nieuws