nieuws

18 maart 2019Informatisering

Kosteloos gebruik maken van een persoonlijke gezondheidsomgeving

Minister Bruins heeft een regeling aangekondigd, waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk is om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een PGO is een digitaal hulpmiddel, bijvoorbeeld een website of app, waarmee de cliënt toegang heeft tot de eigen gezondheidsgegevens. Met een PGO krijgen cliënten meer regie over de eigen gezondheidsgegevens. In een gezondheidsomgeving kan iedereen dus straks de gegevens zien die bijvoorbeeld de huisarts, apotheek en ziekenhuis over hem/haar hebben verzameld. Daarnaast bieden de PGO’s allerlei mogelijkheden tot ondersteuning van een gezonde leefstijl, zoals bijvoorbeeld het thuis meten en vastleggen van de hartslag.

Gebruikersregeling

De gebruikersregeling is een tijdelijke financieringsregeling voor de leveranciers van de persoonlijke gezondheidsomgeving. De gebruikersregeling is geen subsidie, iedere leverancier kan zich inschrijven en er zit geen limiet aan het aantal gebruikers. De leveranciers dienen te voldoen aan het MedMij-label waardoor gezondheidsgegevens veilig uitgewisseld kunnen worden.
Lees meer over de gebruikersregeling

Planning

Binnenkort maakt de Patiëntenfederatie een PGO-keuzehulp beschikbaar, die mensen kan helpen bij het kiezen van de PGO die het beste bij hun wensen en gezondheidssituatie past. De eerste regeling loopt van 1 oktober 2019 tot eind 2020.

 

 

 

 

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Annemiek Mulder

Laatste nieuws