nieuws

Winnaar-challenge-verpleeghuizen-van-de-toekomst
22 januari 2019VVT Nieuws, Wonen

Evean wint Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Evean is door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot winnaar van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst. De challenge is door het ministerie van VWS uitgeschreven en heeft als doel het stimuleren van de implementatie van innovaties in de verpleeghuiszorg. Vanaf 1 april 2018 zijn acht organisaties door een extern bureau ondersteund bij de implementatie van technologie in het verpleeghuis. Evean wint de challenge met slim incontinentiemateriaal.

Slim incontinentiemateriaal

Evean heeft zich met het gebruik van slim incontinentiemateriaal onderscheiden op het gebied van het creëren van meerwaarde voor verpleeghuisbewoners en zorgmedewerkers aan de hand van technologie. Zorgmedewerkers van het team Evean Oostergouw implementeerden het slimme incontinentiemateriaal in twee psychogeriatrische afdelingen. Aan de hand van een sensor in de luier en een losse, persoonsgebonden clip, wordt gemeten in hoeverre het incontinentiemateriaal verzadigd is. De clip verzamelt data over het plaspatroon van bewoners. Deze informatie is terug te lezen via een app op een smartphone. Op deze manier kunnen de zorgverleners precies bijhouden wanneer het tijd is om het incontinentiemateriaal te verschonen. Evean leerde hierbij van partnerinstelling Stichting Philadelphia Zorg, die het slimme incontinentiemateriaal al langer inzet.

Meer lezen over de effecten van deze innovatie voor bewoners en medewerkers.

Genomineerden

Naast Evean implementeerden zeven andere initiatieven met succes technologieën in het kader van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2018/2019.

Meer informatie over de genomineerden en de challenge.
Bekijk de video met alle genomineerden.

e-Healthweek

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de openingsmanifestatie van de e-Healthweek (21 t/m 26 januari).

Deze week kunt u de activiteiten bezoeken die worden georganiseerd om u te inspireren en te informeren over technologie en innovaties.
Op de speciale website vindt u alle activiteiten.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws