nieuws

05 december 2018VVT Nieuws, Wet en regelgeving

Publicatie bijgestelde modelovereenkomst maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

ActiZ heeft de modelovereenkomst maatschappelijke ondersteuning voor de Wmo bijgesteld aan wet- en regelgeving. Deze modelovereenkomst is in 2016 samengesteld in consultatie met enkele gemeenten. In de Wmo 2015 worden de onderlinge rechten en plichten van de aanbieder van maatschappelijke ondersteuning en de cliënt niet geregeld. Veel wetten die van toepassing zijn in de zorgsector, zijn niet van toepassing op maatschappelijke ondersteuning. Hierdoor kan onduidelijkheid ontstaan over de vraag wat een aanbieder van maatschappelijke ondersteuning en een cliënt van elkaar mogen verwachten. Deze modelovereenkomst beoogt bij te dragen aan verduidelijking.

Gebruik modelovereenkomst Wmo

Gemeenten hebben beleidsvrijheid in de uitvoering van de Wmo en die strekt zich ook uit tot het bepalen van de afspraken die gemaakt worden tussen burgers en de organisaties die ondersteuning bieden. Desalniettemin heeft ActiZ een modelovereenkomst maatschappelijke ondersteuning voor de Wmo samengesteld in consultatie met enkele gemeenten. Deze kunt u gebruikt in gemeenten die wel de meerwaarde van dergelijke afspraken zien en erkennen.

Voor het downloaden van de modelovereenkomst is het belangrijk om de nieuwste versie van Acrobat Reader DC te gebruiken. Gratis te downloaden. In het pdf-document vindt u de mogelijkheid om deze als word-bestand te downloaden.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws