nieuws

07 november 2018Kwaliteit, VVT Nieuws

Bestuurders en medewerkers vloggen met Tommie Niessen

Samen met het ministerie van VWS onder Waardigheid en Trots is de ANBO jaar gestart met het project Van Huis Naar Thuis. Doel hiervan is om mooie voorbeelden te laten zien hoe er binnen de verpleeghuissector hard gewerkt wordt om van een huis een thuis te maken voor de bewoners. 

Van Huis Naar Thuis Tommie in de zorg

Bestuurders en verzorgenden/verpleegkundigen zijn op bezoek gegaan collega's voor een kijkje in de keuken met als vraag: Hoe maak je van een huis een thuis voor de bewoners? Resultaat: 10 sprekende korte films, een Facebookpagina en bijeenkomsten waar bestuurders, medewerkers en studenten met elkaar in gesprek zijn gegaan over werken in de ouderenzorg: www.anbo.nl/vanhuisnaarthuis 

Minister en Tweede Kamer enthousiast

De filmpjes Van Huis Naar Thuis worden breed verspreid: scholen, opleidingen, maar ook de Minister van VWS en de Vaste commissie voor VWS in de Tweede Kamer hebben die enthousiast bekeken.

ANBO gaat verder met Van Huis Naar Thuis in de vorm van de vlogstafette, waarbij mooie (kleine) voorbeelden uit de praktijk gedeeld gaan worden als inspiratie voor iedereen die betrokken is bij verpleeghuiszorg. Diverse bestuurders steunen dit initiatief van harte en doen zelf ook mee.  

Vloggen met Tommie Niessen in november 2018: u kunt zich nu aanmelden!

De komende weken gaat ANBO samen met de bekende zorgvlogger Tommie Niessen op een 6-tal locaties vlogtrainingen geven, in (zorglocaties in) Assen, Rotterdam, Zwolle, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.

Deze trainingen zijn de start van de Van Huis Naar Thuis Vlogstafette. Het idee is dat collega’s elkaar uitnodigen om een vlogje (verhaal of foto mag ook) te maken waarin ze delen hoe zij van een huis een thuis maken. Zo inspireren we zo veel mogelijk zorgmedewerkers om trots te zijn op hun werk én om van een huis een thuis te maken. De vlogjes kunnen heel kort zijn dus vragen niet heel veel inspanning. Het is meer het vastleggen van mooie of grappige momenten. 

Aanmelden kan via anbo.nl/vlogworkshop 

Contact ANBO: Atie Schipaanboord, 0348 46 66 07, 06 2299 6401, a.schipaanboord@anbo.nl

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws