nieuws

03 oktober 2018Kwaliteit, VVT Nieuws

Koninklijk bezoek aan Beweging 3.0

Koning Willem-Alexander heeft woensdag 3 oktober 2018 samen met minister Hugo de Jonge van VWS een werkbezoek gebracht aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort, onderdeel van Beweging 3.0. Tijdens het werkbezoek stond centraal hoe een zorgorganisatie een kwaliteitsachterstand kan ombuigen naar kwalitatief goede zorg.

“Indrukwekkend om de enorme verbetering in de kwaliteit van de zorg te zien die mensen daar hebben neergezet. Meer aandacht én tijd voor liefdevolle zorg, daar gaat het om”, twitterde de minister na afloop.

Tijdens een bezoek aan de woongroep vertelden enkele familieleden en mantelzorgers vanuit het bewonersperspectief over het dagelijkse reilen en zeilen. Verderop in het ‘Grand Café’ ontmoetten de Koning en de minister bewoners, familieleden en medewerkers. Aansluitend brachten de Koning en minister De Jonge een bezoek aan één van de gerenoveerde woongroepen en gingen ze in het Atrium in gesprek met medewerkers. Hierbij kwam onder meer aan bod wat zij hebben gemerkt van de veranderingen bij Beweging 3.0, welke rol zij bij de kwaliteit van zorg hebben en waarom iemand zou kiezen voor een baan in een verpleeghuis.

De toekomst van de zorg was een van de onderwerpen van de gastsprekers. Meer zorgmedewerkers, beter en anders opleiden en slimmer werken door de inzet van technologie, daar zetten VWS en de zorgsector al hun schouders onder. Er moet nog meer aandacht komen voor slimme en snelle opleidingen voor volwassenen, het sneller invoeren van technologische en digitale oplossingen en voor tussenvormen van wonen en zorg.

Of dat allemaal genoeg is om de vergrijzing en daarmee gepaard gaande effecten op de arbeidsmarkt het hoofd te kunnen bieden is de vraag.

Er moet een visie komen op hoe we als samenleving, met minder jongeren en heel veel ouderen, in de toekomst samen willen leven en samen gaan zorgen. Met deze aanbeveling werd dit zeer gewaardeerde bezoek afgesloten.

Werkbezoek Beweging 2.0FotografiePhil Nijhuis

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws