nieuws

30 augustus 2018Kwaliteit

Nieuwe berekening waarderingen op ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland heeft de pakkethouders geïnformeerd over de nieuwe berekening van de waarderingen. Vanaf 28 augustus 2018 tellen waarderingen op ZorgkaartNederland ouder dan 4 jaar niet meer mee in het gemiddelde cijfer dat zorgverleners of zorginstellingen scoren. De nieuwe berekening geeft hierdoor een actueler beeld.  Waarderingen ouder dan 4 jaar blijven nog wel zichtbaar op ZorgkaartNederland, maar zij tellen niet meer mee bij de berekening van het gemiddelde cijfer.

Gevolgen

Voor sommige zorgaanbieders kan de nieuwe berekening gevolgen hebben: zij komen onder het minimale aantal waarderingen om een betrouwbaar beeld te geven van de zorg die wordt verleend. Uit onderzoek blijkt dat bij 9 waarderingen voor individuele zorgverleners en 30 waarderingen voor een zorginstelling een betrouwbaar beeld ontstaat van de te verwachten zorg. Voor zorgorganisaties is het dus van belang om voortdurend nieuwe waarderingen op te halen bij hun cliënten, zodat er continu een betrouwbaar beeld blijft bestaan.  

Lees hier het uitgebreide bericht van ZorgkaartNederland.

Lees meer over het verzamelen van waarderingen

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Harold Beumer

Laatste nieuws